TM-AR producties

TM-AR   KvNM

QR-code TM-AR KvNM

TM-AR | Kinderen van Nieuw en Meer

Het jongste project binnen de reeks TM-AR is Kinderen van Nieuw en Meer.
Een fotoproject van fotograaf Thomas Lenden en beeldend kunstenaar Else van der Burgt over de kinderen die in de afgelopen 25 jaar op ateliercomplex Nieuw en Meer zijn geboren en opgegroeid.
Het fotoproject bestaande 34 banieren die tijdens het festival 'Nieuw en Meer 25 jaar' te zien waren, zijn wegens groot succes in opdracht van stichting Kunstuitingen Nieuw en Meer door Odile Lemstra virtueel in beeld gebracht.

TM-AR KvNM

© Ditbureau | Odile Lemstra

34 2D-objecten

Met gebruikmaking van Augmented Reality technieken zijn de banieren, die tot ver na 2013 op het terrein te zien waren, opnieuw tot leven gebracht in een virtuele wereld.

Inherent aan het karakter van de banieren (foto's + tekst) is er voor gekozen de banieren te presenteren als 2D-objecten opdat de teksten optimaal leesbaar blijven en de foto's zo min mogelijk verliezen aan scherpte.

34 Points of interests (POI's)

Binnen het initiële fotoproject stonden de banieren soms maar enkele meters uit elkaar.
De door mate van nauwkeurigheid van het satelietplaatsbepalingssysteem (GPS), kan het gebeuren dat 1 of meer 2d-objecten over elkaar heen getoond worden.
Om dit zoveel te voorkomen is de radius waarbinnen de objecten worden gedetecteerd, binnen Tm-AR KvNM opzettelijk beperkt tot 100m.

Je kunt de radius - indien nodig - zelf aanpassen door rechts boven in de App op het TM-logo te klikken en in het uitklapmenu te scrollen naar 'Filters'. Op deze manier kan je het aantal meters waarbinnen de App naar objecten zal zoeken naar boven of beneden aanpassen.filters TM-AR

De wandeling

Omdat je je tijdens je wandeling verplaatst over het ateliercomplex, kan het nodig zijn om het contact met het satelietplaatsbepalingssysteem opnieuw tot stand te brengen: klik op de drie witte streepjes linksboven in je scherm en selecteer TM-AR KvNM. Op die manier wordt je nieuwe locatie door TM-AR KvNM gedetecteerd en de objecten om je heen binnen de gegeven radius getoond.

vernieuwen TM-AR

Zie je één van de banieren in het scherm van je telefoon of tablet, dan kan je op de banier klikken en verschijnt er onder in je scherm een zwart balkje met de naam van de banier. Door op dit balkje te klikken krijg je extra informatie over de banier.
Je kunt naar beneden vegen voor informatie over de overige banieren, het fotoproject en TimeMachine.
Door op 'Sluiten' (linksboven) te klikken ga je weer naar de camera binnen TM-AR KvNM waar de banieren in jouw omgeving te zien zijn.

Sumi TM-AR KvNM

Voor meer informatie ivm de app TM-AR KvNM, zie downloadinstructies

 • Minne TM-AR KvNM |iPad TM-AR KvNM op een tablet

  Minne

  Het 2D-object 'Minne', is 1 van de 34 banieren die op het ateliercomplex Nieuw en Meer te zien zijn binnen TM-AR KvNM.
  Download de plattegrond met de banieren.

 • Yp TM-AR KvNM | Iphone TM-AR KvNM op een SmartPhone

  Yp

  Alle banieren kunnen zowel met een tablet als een SmartPhone - mits uitgerust met camera, wifi en GPS - bekeken worden binnen de App TM-AR KvNM.
  Download de plattegrond met de gedigitaliseerde banieren.

Meer info over het fotoproject 'Kinderen van Nieuw en Meer'

Uitgebreide informatie over het fotoproject 'Kinderen van Nieuw en Meer', de teksten van de interviews die Else van der Burgt had met de kinderen en de orginele banieren, kan je vinden op www.tm-ar.nl/KvNM/index.html.