TM-AR producties

TM-AR    A.M.

QR-code tm-ar

TM-AR | Atelier Malkovich

De eerste productie binnen Tm-AR is manifestatie 'Atelier Malkovich'.
Atelier Malkovich was een tijdelijke manifestatie waarbinnen de resultaten werden gepresenteerd van de architectuurprijsvraag 'Ontwerp een vernieuwend en functioneel ateliergebouw dat voldoet aan de gewijzigde werksituatie van de hedendaagse kunstenaar.'.

De ideëenprijsvraag werd eind 2007 op initiatief van Holger Nickisch en Stefan Strauss door Stichting Kunstuitingen werd uitgeschreven. De manifestatie was te zien tijdens het 20-jarig jubileum van het ateliercomplex Nieuw en Meer in 2008.

Atelier_Malkovich_foto_Thomas_Lenden

Foto © Thomas Lenden

Van architectuurontwerp naar digitaal object

Met gebruikmaking van Augmented Reality technieken worden de paviljoens, die ook na 2008 nog lange tijd te zien waren, opnieuw tot leven gebracht in een virtuele wereld.

KunstInHetPark_van_ontwerp_tot_digirtaal_object
 • ParkPark Tm-AR AM | iPad TM-AR AM op een tablet

  ParkPark

  Het 3D-model, 1:1 digitaal nagebouwd van het atelier ParkPark (ontwerp: Cecilia Hendriks en Anika Ohleric) is 1 van de 8 gebouwtjes die te zien zijn binnen TM-AR AM.
  We kunnen er omheem lopen en zelfs een kijkje nemen ìn dit atelier van de toekomst!

 • ParkPark Tm-AR AM. by night | Iphone TM-AR AM by night

  ParkPark

  Ook wanneer de nacht is gevallen is het de moeite waard om met de App TM-AR de manifestatie 'Atelier Malkovich' te bekijken met je SmartPhone of tablet. De gebouwtjes lijken op te gloeien in de schaars verlichte buitenruimte.

Meer informatie over de manifestatie 'Atelier Malkovich'

Uitgebreide informatie over de 8 afzonderlijke gebouwtjes, de prijsvraag, de jurering, de film 'Being John Malkovich', de achtergrond en productie van TM-AR | AM kan je vinden op www.tm-ar.nl/AM/index.html.